Vrhunska graševina berbe 2017. ponos je vinarije Kutjevo

Graševina Kutjeva dd. jedna je od prvih graševina na tržištu iz berbe 2017. – plasirali su je već krajem siječnja – i jedina s etiketom “vrhunska”.

Iako je 2017. bila za vinogradarstvo teška godina, niske temperature u travnju, a onda vruće i sušno ljeto, u Kutjevu su pravovremenom berbom izbjegli loše učinke po grožđe i napravili vino s kojim su svi izuzetno zadovoljni. Ono što ovo vino čini posebnim je moderni izričaj koji prati svjetske trendove u proizvodnji vina, a to znači pitkost, svježa aromatika i savršena usklađenost svih komponenti dotične sorte, u ovom slučaju graševine. Otprilike ovim riječima je g. Ivan Marinclin, glavni enolog Kutjeva, predstavio graševinu berbe 2017.

Vinom koje dolazi s najboljih vinogradarskih položaja, Vetovo, Hrnjevac i Vinkomir, i koje pri tom ulazi u cjenovni razred do 50 kn, Kutjevo je na tržište plasiralo zvijezdu koju neće bit lako zasjenit.

Jedva čekam da prođe nekakvih mjesec ili dva pa da uz neki riblji meni ili ne, kad dani postanu duži, a temperature više, u drušvu ili ne, otpijem opet par gutljaja ove graševine. Tada ću premetajući gutljaj s jedne strane na drugu pomisliti kako mi opet fali prava riječ za vino onda ću se sjetiti da imam ovaj tekst u kojem sam napisala: “Graševinu berbe 2017. krasi ugodno topla reskost zaokruženog tijela koje prelazi u prepoznatljiv osvježavajuće umjereno gorkast retookus s dobro očuvanim i uklopljenim kiselinama.”

Posted in Nekategorizirano.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.