Vino&Kino ft. Tiziano Cacciani – Večeri velikih vina iz talijanske regije Marche (Ancona) i talijanskog filma

Naziv događanja: Vino&Kino ft. Tiziano Cacciani

Datum i vrijeme: 17.-18. ožujka 2016. od 19h

Mjesto: Restoran “Potkova” (Hipodrom), Radoslava Cimermana 5, Zagreb

Organizatori: Tiziano Cacciani Sommelier i Wine Time Experience

12311793_1512989578998371_71137721_o

Gledati, slušati, čutiti i kušati sve u jednom mahu – tako bi se moglo opisati događanje koje stoji iza naziva Vino&Kino. Ako su vam dani rezervirani za posao i obaveze, onda večeri rezervirajte za opuštanje. Upravo zato pozvala sam iz Ancone, kao posebnog gosta Wine Time Experience-a, sommeliera Tiziana Caccianija koji će tijekom dvije večeri 17. i 18. ožujka s početkom u 19h predstaviti u zagrebačkom restoranu „Potkova“ svoju omiljenu vinsku regiju, regiju Marche.

„Htio sam to napraviti u jednom pravom hrvatskom restoranu. Ne samo da jako volim hrvatsku kuhinju nego sam želio dovesti ljude na „njihov teren“ tako da u poznatom okruženju dožive susret s vinima koja su ljudima u Hrvatskoj, barem većini njih, još uvijek nepoznata“, objasnio mi je Tiziano svoj odabir restorana.

Tiziano će održati 2 radionice, svaku večer po jednu, na kojima će predstaviti poneka od najboljih vina iz regije Marche koja je za ovu priliku pomno odabrao. Tijekom 2 večeri proći ćemo kroz preko 25 vinskih etiketa sve redom nagrađivanih vina nositelja oznake DOC i DOCG, a bit će tu i nekoliko vrlo cijenjenih riservi koje Tiziano od dragosti naziva „perlama“. Za vrijeme degustacije moći će se pogledati i mala izložba fotografija naziva „Planine Sibilini i more“ fotografa iz Ancone Eddya Buccija s motivima fascinantne regije Marche i, naročito, Ancone.
I dok vas sigurne Tizianove ruke budu vodile kroz gastronomiju ove regije, Jelena Bulum će vas odvesti na malo putovanje kroz talijansku kinematografiju. Naime, sukladno Jeleninom kredu, a to je i uvjerenje nekih drugih ljudi čije mišljenje se u vinskom svijetu daleko više uvažava, vino se ne može svesti samo na zbroj fizičkih i kemijskih parametara. Vino shvaćeno kao dio našeg životnog stila dobiva ulogu koja je izuzetno nabijena simbolikom, a medij filma je kao stvoren za poigravanje s takvom simbolikom.
Upravo na toj platformi osnovan je blog Wine Time Experience, a ovo će ujedno biti i njegovo prvo službeno predstavljanje u javnosti. Kroz malu filmsku radionicu ponovit ćemo neke od neponovljivih scena velikih talijanskih majstora poput Scole i Fellinija, a cilj mi je pokazati da su vino i hrana nezaobilazni protagonisti talijanskog načina života tj. onoga što Talijani zovu „modo di fare in Italia“.

Vino&Kino namijenjeno je svima koji žele svim osjetilima doživjeti jednu novu vinsku regiju. Svi su pozvani da nam se pridruže tijekom dvije večeri kada ćemo sjediti, slušati, hodati ili možda piti na samoj granici između vina i kina, Hrvatske i Italije, fikcije i zbilje. Sa preko 25 vinskih etiketa u dvije večeri to ne bi trebalo biti teško.

Cijene ulaznica i cjeloviti program potražite OVDJE.

Sve novosti pratite i na facebook-u: Vino&Kino ft. Tiziano Cacciani

Posted in Događanja, Vinske večeri and tagged , , , , , , .

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.