Vinarenje utorkom – Stina vina probila led

Radnim danom obično izbjegavamo dogovore i sve trpamo u taj (ne)sretni vikend. Obično kažemo: “Ajmo za vikend ovo ili ajmo za vikend ono…!” Čini mi se da bi sa slobodnim vremenom kojeg nam baš kao i novca uvijek nedostaje trebalo malo ekonomičnije postupati. Ako vikend traje 48 sati, a radni tjedan 120 sati, ne bi li bilo pametno i preko tjedna malo otpustiti, otpiti čašu vina, i pronaći oazu miru i sigurni zaklon u kojem ćemo, barem na sat ili dva, biti na sigurnom od oluje tjednih obaveza.

Da ovo ne budu samo moji snovi pobrinula se uigrana ekipa iz Cheese bara u Cesarčevoj 2 i Roto dinamic svijet pića koji utorkom od 17h do 19h organiziranju vinska druženja s vinarom, odnosno vinarkom,  tzv. Vinarenja.

Na prvom Vinarenju koje se održalo prošlog utorka 06.03. led su probila, a tko drugi, nego Stina vina. Izvrsni “line up” koji je ovom prilikom predstavio direktor prodaje i marketinga Stina vina Emil Mehdin dao je odličan pregled njihove najvažnije sorte plavca malog, ali i pokazao sav potencijal dalmatinskih bijelih sorti. Vugava 2015. mi je bila pravo otkriće, a 2017. se već popila u onih pola sata što sam zakasnila tako da mi je ostala za domaću zadaću.

Uostalom, da vidimo što je tog utorka s bračkog vinogorja došlo kod Dade u Cheese baru na kušanje:

Vugava 2015. i 2017.

Godiment 2016.

Plavac mali barrique 2013.

Plavac mali Majstor 2013.

Plavac mali Remek djelo 2011.

O tome koliko je Stina plavac mali dobro vino Emil je govorio onako baš iz srca: “Stina plavac Majstor je moje najdraže vino, moj razlog rada i boravka u Stini. Moja ljubav i jedino vino na koje zadržavam pravo da ga amenujem u dogovoru s našim prijateljem, enologom i konzultantom Leo Gracinom.” Također, najavio je da uskoro izlazi i Stina plavac 2015. koja je, kako kaže, senzacionalna, a oni koji ga kupe i budu htjeli sačuvati još koju godinu s vremenom će samo profitirati, dodao je.

Vinarenje, dakako, ide dalje. Već ovaj utorak u Cheese baru s nestrpljenjem očekujemo vinarku iz Erduta, Jasnu Antunović, čija Graševina Premium 2013. je nositeljica brojnih priznanja, između ostalog i Decanterove platine.

A Stina? Stini ćemo se još vraćati, dani idu topliji i duži, a i Vugava će sve bolje pasati u čaši…

Posted in Nekategorizirano.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.