Sve što trebate znati o PINK DAY-u 2016.

FullSizeRender_3

Svi se slažu: Pink Day 2016. veći je i ružičastiji nego ikad. Na press konferenciji održanoj 08.03. na sami Dan žena, predsjednica udruge WOW i organizatorica festivala Sanja Muzaferija, najavila je vrlo raznoliki, da ne kažem šareni (jer on je ipak ružičasti), program kao i popratne sadržaje festivala. O popratnim sadržajima nešto više su rekle i ostale sudionice konferencije: gđa. Renata Gubić, članica upravnog odbora Humanitarne organizacije Dora, gđa. Lada Ratković-Bukovčan, ravnateljica Muzeja Mimara i gđa. Andrejka Gažović, organizatorica Festivala Pink Day Slovenija. Konferenciju je vodila gđa. Ljiljana Vinković.

Po završetku press konferencije, hrvatsku premijeru imala su 2 pjenušca: Griffin – rose od portugisca od Ivančić Vina s Plešivice i roze od frankovke  Zlati Grič iz Slovenije.

Ove godine program je zaista impresivan. Kako bih vam ga učinila preglednijim, odlučila sam ovdje napraviti samo popis onoga što nas očekuje prema kronološkom redoslijedu događanja, a za detaljan opis svega dovoljno je otići na novootvorenu službenu stranicu Festivala:  http://pinkdayzagreb.com/.

Međutim, prije nego krenem s popisom, zaustavit ću se na humanitarnom karakteru Pink Day-a kojeg ovaj Festival njeguje već 4. godinu zaredom.

Humanitarka ove godine organizirana je u suradnji s Humanitarnom organizacijom Dora, a podrška je stigla sa još dvije strane: od žena iz Lions kluba Zrinjevac i od organizacije poslovnih žena Zonta klub Zagreb. Od strane WOW, humanitarku je koordinirala Alis Pečarić Marić. Prikupljat će se financijska sredstva za stipendiranje 24-godišnje studentice iz Sinja Ivane Paladin koja je, nakon što je na Agronomskom fakultetu završila smjer Zaštita bilja, upisala još jedan smjer Vinarstvo i Vinogradarstvo. „Ivana je prošla Dorin selekcijski program Budi primjer i oko Ivane nismo puno dvojili“, poručila je Renata Gubić, članica uprave Dore koja je i nositelj ove humanitarne akcije. Saznajemo da je Ivanina namjera da sa stečenim znanjem nakon studija podigne na već razinu, zasada mali, obiteljski vinograd.

Renata Gubić je poručila da je Ivana prava WOWica, a da to nije ni znala, a predsjednica Udruge WOW, Sanja Muzaferija, je to i potvrdila predavši joj pred svima WOW člansku iskaznicu.

Ostalo ću taksativno nabrojati jer ćete se tako lakše snaći, a reći ću samo sljedeće: sve je započelo humanitarnim druženjem na vrhu Nebodera (Zagreb Eye) 08.03. na sami Dan žena, kada je za stipendiju Ivane Paladin skupljeno 13.500 kn. Sve završava tek 07.04 i to u Sloveniji u Narodnom domu u Mariboru gdje će se održati 1. Pink Day Slovenija pod pokroviteljstvom WOW.

PROGRAM FESTIVALA:

 • PINK DAY, Muzej Mimara, 19.03. od 12h do 13h tzv. B2B rezerviran za susret vinskih profesionalaca s izlagačima
 • PINK DAY, Muzej Mimara, 19.03. od 13h, službeni početak Festivala
 • Green in Pink – festival maslinovih ulja, Muzej Mimara, 19.03. od 13h do 19h
 • 100-tinjak izlagača – kao kuriozitet spominje se i jedno tursko vino
 • 3 RADIONICE:
  • 14.00 do 14.45: Talijanska radionica: ITALIJA U RUŽIČASTOJ ČAŠI powered by American Express Piedmont Pink – stari vinogradi u novom, ružičastom ruhu Predavačice: Fiammetta Mussio i Francesca Poggio, Donne del vino Piemonte
  • 15.30 do 16.15: Slovenska radionica: TO PINK OR NOT TO PINK – Intro(duction) to PINK DAY SLOVENIA Predavač: Jože Rožman, Slovenija
  • 17.00 do 17.45: Talijansko-hrvatska radionica maslinovih ulja: ZELENA ITALIJA/ZELENA HRVATSKA Djevičansko ili ne, pitanje je sad! Predavač: Tiziano Cacciani, Marche
 • 19.00 do 02.00: Službeni afterparty PINK IS NOT DEAD u Sherry’s Wines & Bites, Ilica 73 u dvorištu
 • NOVOST!!! 07.04. u Narodnom domu u Mariboru održava se 1. PINK DAY SLOVENIJA pod pokroviteljstvom udruge WOW

SERVISNE INFORMACIJE:

 • Radno vrijeme Festivala Pink Day je od 13.00 do 19.00
 • Cijena ulaznice 100 kn
 • Sve radionice naplaćuju se 50 kn
 • Službeni prijevoznik PINK DAY-A je UBER – BESPLATAN PRIJEVOZ za sve posjetitelje PINK DAY-a do Muzeja Mimara, na AFTER u Sherry’s pa doma; treba se samo ulogirati i upisati besplatan kod – PINKDAY16

 

 

Posted in Događanja and tagged , , , , , .

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.